Ahojte, predpokladám, že vy fotoexperti ma asi za moju otázku ukameňujete, ale tak potreboval by som poradiť
Som úplný fotoamatér. Doteraz som fotil len na mobile HONOR 7, ale fotenie ma celkom chytilo, najmä fotenie prírody, nakoľko rád chodím po túrach a výletoch. Rozmýšľal som preto nad kúpou dákej tej lacnejšej zrkadlovky. Celkom ma zaujala tátohttp://www.letakomat.sk/mall-sk/foto-a-mobily-za-neskutocne-ceny/ .Najmä teda hlavne cenovo, ale myslím, že ako úplnému amatérovi, čo fotí raz začas, by mi stačiť parametrovo mohla.
Parametre:
Nový standardní zoom 18–50mm s WR konstrukcí, vestavěným DC motorem a zásuvným mechanismem pro větší kompaktnost
20 MP stabilizovaný CMOS senzor bez AA filtru
Citlivost až do ISO 51200
Full HD záznam s obnovovací frekvencí 30 sn./sek., H.264 kodek
Sběrné video 4K
Kontinuální expozice 5.5 sn./sek.
Čas závěrky 1/6000 sek. pro zachycení rychle se pohybujích subjektů ostrým obrazem
AF SAFOX X s 11 AF body, rychlé a přesné zaostření AF i za nepříznivých světelných podmínek (-3EV)
Asistent při selfie expozici, díky druhému tlačíku spouště (Wi-Fi spínač) můžete snadno exponovat bezvadné autoportréty
Vícepolohový 3’’ LCD monitor s 921K body a anti-reflexní vrstvou pro pozorování z různých úhlů
Hledáček 100% pole záběru, 0,95× zvětšení
Dvě kolečka pro možnost nastavení clony a času závěrky
Je taká malá šikovná, zmestím ju do každého rupsaka, čiže ľahko ju môžem mať vždy po ruke. Čo na ňu poviete? Viete mi prípadne poradiť lepšie zariadenie v podobnej cenovej relácií, viac ako tých 600€ sa mi už za foťák dávať nechce. Ďakujem vám veľmi pekne za vaše odborné rady, nakoľko ja sa na to viem naozaj pozrieť len z toho laického pohľadu.